Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
6.11.2006, Marek Štelčík, aktualita
Společnost Sony představila své nové reproduktory s modelovým číslem VGP-USP1. Tyto reproduktory budou určeny pro notebooky VAIO a využít byste je měli především na cestách, neboť jsou napájeny skrze rozhraní USB. Nepotřebujete tak další...
__Omi__ | 6.11.200613:19
Nepochybuji o tom, že si tento produkt najde skupinku zájemců. Když už jim nestačí repro v notebooku, koupí si další chrastítko, tentokráte externí a přes USB. Na jedné straně je mi takových lidí líto, ale zase jsem rád, že existují. To oni svou touhou po zbytečnostech posouvají pokrok kupředu tím, že financují výrobce při výzkumu, vývoji a následné výrobě zařízení, která jsou podstatně užitečnější a cenově přijatelnější. Ale nezoufejte, milí audiofilové. Připravte si MPtrojky, ořezané na 16ti kHz, naperte to do těchto repráků ­(s mezním kmitočtem 15 kHz­) a vychutnejte si tu muziku. Budete mile překvapeni. Přeji vám příjemný poslech.
Odpovědět0  0
ptipi (139) | 6.11.200614:26
Tak jsi nám všem dokázal, že jsi opravdu profík. Výborně.
Nedošlo ti, že ne každý hodlá v batohu vozit 5.1 bedničky jen aby měl dokonalý zvuk ale přitom chce něco lepšího, než vydávají chrastítka v jeho nb? Jistě ­- zase to bude mít daleko k dokonalosti, ale bude to dost pravděpodobně o řád lepší, než to, co má přímo v nb.
Odpovědět0  0
masakr2 | 6.11.200614:50
souhlasím
Odpovědět0  0
__Omi__ | 6.11.200621:52
Určitě. 100Hz ­- 15kHz je o řád lepší. Děkuji za vysvětlení, :­-­)­)­), tak dobře jsem se už dlouho nepobavil. Mohu se zeptat, čím je kvantifikovaná kvalita reprodukce, když hovoříš ­"o řád lepší­"? Dej mi, prosím, na sebe kontakt, rád Tě poprosím o radu při výběru akustických zařízení, zrovna mám něco v merku. BTW: na cestu ­(letadlo, bus­) si raději vezmu sluchátka , v kanclu i doma mám poctivé repro, ale koneckonců, jak říkám ­- kupujte USB bedničky, hoši, někdo ten výzkum zaplatit musí.
Odpovědět0  0
ptipi (139) | 7.11.20060:21
Ty jsi asi nikdy neměl nb, co? Nebo jsi možná, podobně jako kdysi já s HP nc4000, měl štěstí na nb s poměrně kvalitním a silným zvukem. Podívej se ale třeba na dnešní recenzi high­-endového notebooku Sony SZ2HP. Vidíš velikost těch repráčků­(ano, velikost skutečně není vše­)?
A to je ještě high­-end. Slyšel jsem třeba co ze sebe vydává 12­" nb od Fujitsu­-Siemens­(z telefonu vychází skoro lepší zvuk­). A to určitě nebude nic neobvyklého ­- notebooků jsem vyzkoušel opravdu dost.
A btw ­- ­"na cesty­" neznamená pro jednoho ­- jedeš na chatu­/k moři­/na hory­/... a chceš pustit film ­- ty si asi vezmeš své špunty. Bohužel, což ti asi nedochází, ti co se budou dívat s tebou z toho budou mít kulové­(i když ty jsi možná samotář ­- to ale neplatí pro všechny lidi­).
A co se týče ­"kvantifikace kvality reprodukce­" ­- tak to je čistě subjektivní záležitost ­- mě třeba u repro k nb zajímá hlavně hlasitost a čistota ­- nemám potřebu aby to mělo silné basy a už vůbec ne, aby to hrálo prostorově.
Ale máš pravdu ­- chápu, že pokud je někdo pořád zakufrovaný v kanceláři, nebo doma, tak nemá potřebu si něco podobného koupit.
A btw ­- běžne 5.1 repro se subwooferem mají rozsah 40Hz­-20kHz, takže pokud těch 100­-15k není papírových, tak to není nic hrozného.
Odpovědět0  0
__Omi__ | 7.11.20068:02
No tak už se nečerti, ptipi, dobrá, uznávám, že Tvé argumenty mají svou logiku. Pravda je, že já si na NB filmy nepřehrávám a na dovo jsem si jej ještě nikdy nevzal, ale asi máš pravdu, někomu to bude vyhovovat. Ale můj osobní názor ­(a opírám jej o zkušenost s prodejem těchto komponent od jiných výrobců, mj. i od Microsoftu­), že příliš těch prodaných kusů nebude. A je mi líto, že právě takový gigant spotřební elektroniky se uchýlí k tomu, že tě ujišťuje v tom, jaký sis koupil skvělý výrobek, ačkoli je to křáp, na tom trvám. Ještě na okraj ­- Ty opravdu věříš těm 2 x 2W? Znáš­-li specifikaci normy USB a napájecího proudu, který toto rozhraní poskytuje, tak těmto parametrům sotva uvěříš. BTW: nepoužívám špunty, ale poctivá sluchátka.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.